Collection d’Art

maart 5, 2015
Bredewold

Al in de jaren tachtig kreeg Bredewold contact met Cora en Hans De Vries van galerie Collection d’art uit Amsterdam. Een galerie met schilderijen met grote namen uit de schilderkunst. Elke maand maakte Bredewold uitnodigingen voor de verschillende tentoonstellingen en die zijn nu verzameld in een boek. Een zeer mooie uitgave van 400 pagina’s en verkrijgbaar in het Cobra museum voor moderne kunst in Amstelveen. In 2005 zijn Hans en Cora de Vries met Collection d’art gestopt en de wens om een boek uit te geven bleef overeind en in januari 2015 is het boek uitgebracht. Hans de Vries verzorgde samen met Bredewold de vormgeving. Bredewold maakte natuurlijk ook het drukwerk van dit prachtige boek. Weer een mooi voorbeeld van een langdurige relatie.

Expositie 17 januari t/m 19 april 2015
Collection d’art is een tentoonstelling die het verhaal vertelt van de roemruchte Amsterdamse galerie Collection d’art die van 1969 tot 2004 een thuis was voor een brede groep kunstminnaars. Oprichtster Cora de Vries maakte met Collection d’art bekenden en onbekenden, vrienden en voorbijgangers, studenten en critici deelgenoot van de ontwikkeling van de kunst, van het realisme tot bezielde geometrie en het naoorlogse expressionisme. Van Co Westerik tot Markus Lupertz, van Armando tot Karel Appel. Dankzij dit beleid vormde zich rond Collection d’art al gauw een loyale groep van vaste bezoekers en kopers waaronder diverse museumdirecteuren. De galerie was een plek waar mede-kunstminnaars samenkwamen in een gedeelde liefde en belangstelling voor eigentijdse kunst.
Het Cobra Museum stelt samen met Miente Boellaard-Stheeman een tentoonstelling samen uit de persoonlijke collectie van Cora en Hans de Vries met werk van Constant, de Kooning, JCJ van der Heijden, Baselitz, Schoonhoven, Armando, Appel, Bogart e.v.a.