Logo en huisstijl

Home » Logo en huisstijl

Door je logo en huisstijl te optimaliseren kun je een zo goed mogelijke indruk maken bij je doelgroep(en). Je wilt een huisstijl die aansluit bij je imago. Een goede uitstraling in de vorm van een huisstijl is daarbij van belang. Huisstijl dragers die op elkaar zijn afgestemd en waarin het merk een grote rol speelt als drager van de identiteit. 

Een goed doordachte huisstijl zorgt voor onderscheiding van concurrenten. Daarnaast draagt het uw imago die uw doelgroep aanspreekt. De visuele identiteit van de organisatie is meer dan alleen een logo. Andere elementen van een goede huisstijl zijn de pay-off, het kleurgebruik, typografie, vorm en fotografie.

Huisstijlontwikkelingsproces en beheer

stappenplan:
– Strategie/oriëntatie
– Ontwerp
– Implementatie
– Huisstijl-handboek
– Huisstijl-management

Strategie & oriëntatie
Voordat we aan de slag gaan is het voor onze ontwerpers van belang om te weten wat de huisstijl moet uitdragen. Wat is de identiteit van uw organisatie en hoe kijken klanten tegen uw bedrijf aan… wat is uw imago. Uw huisstijl moet aansluiten op missie en visie en moet uiteindelijk helpen doelstellingen te realiseren.

Ontwerp de visuele weergave
Wanneer de strategie bekend is, kan het ontwerpproces beginnen. Aan de hand van deze briefing maken onze grafische vormgevers een eigen en uniek logo en huisstijl ontwerp dat aansluit op uw imago. Tijdens de presentatie worden onder andere de keuze voor kleur, vorm, typografie en fotografie besproken.

Implementatie
Wanneer de ontwerpfase is afgerond kan de visuele identiteit worden door vertaald naar middelen, zoals drukwerk, verpakkingen, bewegwijzering en digitale media. Zo blijft de visuele uitstraling van de organisatie op één lijn.

Huisstijl-handboek
Om een logo en huisstijl in de praktijk goed en consequent door te voeren maken we ook huisstijl handboeken. Hierin vind u informatie over het juiste gebruik van het logo en de andere huisstijlelementen.

Huisstijl-management
Bredewold heeft een huisstijlmanagementpakket voor haar klanten. Hierin kunt u als klant uw eigen huisstijl beheren, bestellen en ontwerpen. Bij het zelf aanpassen van uw drukwerk kunt u denken aan templates in uw eigen huisstijl van uw eigen visitekaartjes, flyers, brochures, schap-kaartjes, advertenties etc.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?

We zetten onze expertise, ervaring en ons enthousiasme graag in om samen met u iets goeds neer te zetten. Meer weten of eens doorpraten? Bel Gerben Bredewold 038 – 376 33 90 of mail gerben@bredewold.nl.

 

Website Wassink Notariaat Epe

Website Hulstflier Elburg

Website Kruidenier