Marathon Uganda

mei 6, 2016
Bredewold

20 Mei is het dan eindelijk zover naar een jaar trainen en sponsorprojecten ga ik naar Uganda om een marathon te lopen. Precies een jaar geleden ging ik naar een voorlichtingsavond en gaf ik me op voor deze uitdaging. Gestelde doelen minimaal 10.000 euro aan sponsorgeld en 42,175 km hardlopen onder zware omstandigheden best wel een uitdaging als je er voor staat.  

Een jaar en heel wat kilometers verder kan ik zeggen dat het qua voorbereiding erg goed gaat. Het kost natuurlijk veel tijd maar je krijgt er ook erg veel voor terug aan mooie gesprekken, ruimhartige giften en sportieve ontmoetingen. En daarbij zet het je ook nog eens stil bij armoede en het besef hoe goed we het hier hebben. Het is mooi om te merken dat mensen graag geven aan Compassion.

Muskathlon Uganda 20 t/m 28 mei
De week dat we in Uganda zijn staan we stil bij armoede en zien we hoe Compassion werkt aan de bestrijding hiervan. Ook ontmoet ik Traisy ons sponsorkindje en haar familie dat we met ons gezin sponsoren. We hebben een sportdag met de kinderen uit de Compassion projecten. We bezoeken de sloppenwijken van Kampala en vieren een lokale kerkdienst. Ook hebben we trainingen om aan de hoogte te wennen om zo uiteindelijk donderdag 26 mei de marathon te lopen. We lopen met 200 westerlingen en er lopen nog ongeveer 800 Ugandezen mee. Na afloop is er een feest georganiseerd voor de lokale bevolking en de deelnemers.

Waarom lopen voor Compassion Uganda?
Uganda is een prachtig Afrikaans land echter een groot deel van de bevolking gaat er gebukt onder extreme armoede. Wereldwijd leven 400 miljoen kinderen in extreme armoede. Zij hebben vaak geen hoop op een goede toekomst en zijn extreem kwetsbaar voor veel gevaren. Daarom heeft Compassion een uniek 1-op-1 sponsorprogramma opgezet, waarmee ze individuele kinderen helpen zich gezond te ontwikkelen.

Omdat armoede een vernietigend effect heeft op elk gebied van je leven, helpen ze kinderen ook op alle gebieden: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. Alle projecten van Compassion worden door lokale kerken uitgevoerd. Alle kinderen zijn welkom, ongeacht hun religie of etniciteit. Alle kinderen komen via het project in aanraking met het Evangelie van Jezus Christus.

Wilt u nog sponsoren?
Wilt u nog doneren en zo mee helpen aan dit sponsorproject. Ga dan naar mijn persoonlijke pagina en doneer aan de aller armsten!
SPONSOR GERBEN

Hartelijk dank!
Gerben Bredewold.