Regionale topper Willard Bredewold gesponsord door Bredewold

april 18, 2017
Bredewold

 

“Wat is hard? Ik kan wel redelijk lopen, maar maak er maar niet een te groot verhaal van.” Willard Bredewold wil best vertellen over zijn loopavonturen, maar liever niet uitbundig. Ondanks de bescheidenheid wint hij regionaal zijn wedstrijden, zijn zijn persoonlijke records meer dan behoorlijk en organiseert hij jaarlijks de crossloop ‘Ren voor hun leven’.

Als regionale topper wordt hij sinds kort gesponsord door Bredewold creatie, web en print.

Willard begon vier jaar geleden met hardlopen, nadat hij zeven jaar in het eerste van Hatto Heim voetbalde. “Daar stond ik er al bekend om dat ik het vooral moest hebben van de arbeid en niet van mijn talent. Later, bij de lagere senioren, kon ik mijn prestatiedrang er niet helemaal meer in kwijt.” Nu is hij één van de BB-lopers, de succesvolle loopvereniging in Zwolle.

Korte nachten
Hij is 32, werd drie weken geleden vader van hun tweede kind, zoon Sef. De nachten zijn wat korter en het leven sinds de komst van de kinderen wat voller. “Daarom vind ik hardlopen heerlijk om te doen, want ik bepaal zelf wanneer ik dat doe. Met voetballen zit je toch aan trainingsavonden vast en is je hele zaterdag bezet.”

Hij wordt steeds fanatieker. Het is dat hij terugkomt van een blessure, anders zou hij zeker vijf keer per week trainen. “Nu is dat drie keer. Ik moet het rustig opbouwen. Ik ben al vaak de fout in gegaan door te fanatiek te beginnen na overbelasting.” Dat fanatisme leidt wel tot mooie PR’s. Op de 10 kilometer 33 minuten en 20 seconden. En af en toe mag hij de handen in de lucht steken, hij won onder andere de halve marathon van Kampen.

Vies kapot gaan
“Ik begon met 36 minuten en wil graag in de 32 minuten gaan lopen”, zegt hij. Dat zijn tijden waarmee hij bij de beste regionale lopers behoort. “Waarom ik dat zo graag wil? Tja. Het verbeteren van jezelf geeft een heel bijzonder gevoel. Ik merk dat ik aanleg heb voor hardlopen en de drang om sneller te worden laat me niet los. Ik kan mezelf er in uitdagen en vind het heerlijk om stuk te gaan. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik geniet daar enorm van.”

‘Vies kapot gaan’, noemt hij het zelf. “Zeker in wedstrijden is dat lekker, maar in de trainingen spaar ik mezelf ook niet. Jezelf goed aanpakken, dat geeft mij een goed gevoel. Ik heb nog relatief weinig loopjaren en denk dat ik nog wel wat stappen kan maken.”

Het hoofd leeg
Het helpt hem ook om de dag uit zijn hoofd te krijgen. Als jeugdbeschermer heeft hij een uitdagend beroep. “Ik maak inderdaad van alles mee. Nu kan ik dat altijd goed van me af zetten, maar als ik ga hardlopen ben ik het snel kwijt.”

Die balans is belangrijk, vindt hij. “Een veel gehoord excuus is dat mensen geen tijd hebben voor sport. Maar dat kan nooit het excuus zijn. Ik heb zelf ook werk en een gezin, maar nadat de kinderen op bed liggen kan ik prima gaan hardlopen. Ik vind die tijd voor mezelf erg belangrijk. Voor sommige mensen is het moeilijk dan nog de energie te vinden, maar ik krijg er juist energie van.”

Eerste sponsoren en al 3x podium plaats
Als regionale topper wordt hij sinds kort gesponsord door Bredewold creatie, web en print en door Van Pijkeren montage. Ze helpen hem op weg met kleding. Eigenaar Gerben Bredewold is niet toevallig zijn broer. “We zijn beide gek van hardlopen. Ik liep twee jaar geleden de Marathon in Oeganda, dat was mijn hoogtepunt. Maar ik heb lang niet het talent van Willard. Ik vind het leuk dat hij dit zo fanatiek doet en dat hij bij de betere regionale lopers hoort.”

“Ze willen vooral dat ik nog beter mijn best ga doen”, lacht Willard. “Maar weet je, een professional word ik zeker niet meer. De kick is mezelf te verbeteren. Een persoonlijk record geeft meer voldoening dan een wedstrijd winnen. Wat deze sponsoring wel extra bijzonder maakt is dat zowel Bredewold als Van Pijkeren mijn familienamen zijn.”

Sinds de sponsoring heeft Willard drie vijf kilometer wedstrijden gelopen en al 3 keer een eerste plek behaald:
Woldbergtrail Steenwijk (tijd: 19.06)
Koningsloop Wijhe (tijd: 16.24)
10EM van Raalte, afstand 5km (tijd: 16.30).

900 euro voor het goede doel
Beide Bredewolds organiseerden in maart voor de derde keer ‘Ren voor hun leven’ in het Zwolse bos vanuit Heerde. Zo’n dertig deelnemers haalden er 900 euro mee op voor Projeto Casa, een project in de sloppenwijken van Brazilië. “We beleven er ieder jaar meer plezier aan”, zegt Willard. “We houden het evenement expres wat klein, maar we denken er wel aan om het volgend jaar wat professioneler en groter te maken.”

Met tijdwaarneming bijvoorbeeld, meer deelnemers en iets meer aankleding. “Tot nu toe was 100% van de opbrengst voor het goede doel en dat willen we graag zo houden. Volgend jaar willen we misschien wat extra sponsoren benaderen die de onkosten kunnen dekken, zodat het evenement ook wat gaat groeien.”
https://twitter.com/renvoorhunleven

Bronvermelding:
Tekst: Geert Plender / Fotografie: Jaap Groen

Nieuwsgierig naar wat Bredewold voor u kan betekenen?

We zetten onze expertise, ervaring en ons enthousiasme graag in om samen met u iets goeds neer te zetten. Meer weten of eens doorpraten? Bel of mail Gerben Bredewold 038 – 376 33 90 mail gerben@bredewold.nl. U kunt ook geheel vrijblijvend ons kennismakingsmagazine aanvragen via onze site.

Bestel gratis magazine #LekkerWerken Complete nieuwsoverzicht