Zoon Magazine grafische vormgeving

april 14, 2016
Bredewold

Zoon Magazine is een nieuw initiatief van twee dertigers, Reint Bergman en Geert Plender: ‘We willen met onze generatie op zoek naar leven met de Zoon, in de dynamiek van deze wereld’. Het blad kwam vorige week uit en vertelt verhalen van mensen die met God leven, los van de dogma’s, middenin het leven van alledag.

Vormgeving en Concept
Zoon Magazine is een project geïnitieerd door Geert Plender en Reint Bergman, beide actief binnen het vakgebied communicatie. Bredewold verzorgde het grafische concept en de vormgeving van het magazine. Het magazine wordt aangeboden in de christelijke boekwinkels en is online te bestellen op www.zoonmagazine.nl.

 

“Bredewold verzorgde het grafische concept en de vormgeving van het magazine”

 

In het blad gaan mensen op zoek naar betekenis en relevantie als gelovige, met een open blik als nooit tevoren. Op zoek naar verantwoordelijkheid, trouw en eer. De Zoon was radicaal, maar kende de wereld, leefde in de wereld. Oordeelde niet over mensen, maar zocht naar echtheid en waarheid. Zoon Magazine gaat over uitblinken, carrière maken, dienen, geven, falen, leven en doodgaan. Over mensen die zoeken, winnen, verliezen, worstelen en kiezen. Het idee ontstond aan de vuurkorf, laat op een avond. “We merken dat veel van onze generatiegenoten worstelen met dezelfde vragen. We willen de Zoon volgen, maar weten niet altijd even goed wat God van ons vraagt in deze wereld, waar zoveel aan de hand is.”

Rauwe verhalen
Op de christelijke markt is er al een keur aan tijdschrifttitels te vinden. Waarin verschilt Zoon van alle bestaande magazines? “De zoektocht zoals wij die ervaren, vinden we niet zo specifiek terug in andere magazines. Wij willen wegblijven uit de theologie en verhalen maken die midden uit de maatschappij komen. Onze lezers meenemen in verhalen van mensen die God volgen”, zegt Plender. Zo geeft de eerste editie je een inkijkje in het leven van een Amsterdamse prostituee en vertelt bankdirecteur Dirk Duijzer over de waarde van geld. Stuk voor stuk serieuze artikelen. “Onze verhalen gaan gelijk naar de kern. Je zal bij ons geen tips vinden voor je vakantie ofzo. Als je ontspanning wilt, moet je even iets anders gaan doen dan ons magazine lezen.”

Magazines, periodieken en boeken
Bredewold is specialist in het vormgeven en produceren van hoogwaardige periodieken, magazines en boeken. Wilt u ook een boek of magazine maken samen met ons? Neem dan contact op met Gerben Bredewold 038 376 33 90 of mail gerben@bredewold.nl