COMMUNICATIE
VORMGEVERS

Dat wat is opgebouwd verdwijnt niet

 

 

Na bijna 55 jaar Sonodruk komt er met de overname een einde aan het familiebedrijf van Ferdi Zwerink. Met een beetje weemoed, maar ook in vertrouwen. “Dat wat is opgebouwd verdwijnt niet, maar wordt op een goede manier voortgezet.”

De vader van Ferdi begon in 1969 als zelfstandige. Binnen het gezin van vijf was Ferdi degene met interesse in het vak. Vanaf kleins af aan liep hij rond in de drukkerij. “Daar zag ik ook Geert Bredewold. Toen Geert voor zichzelf wilde beginnen, gaf mijn vader alle medewerking. Want toen hij in 1969 voor zichzelf begon vanuit een dienstverband, kreeg hij veel tegenwerking. Zo wilde hij dat zelf niet doen.”

 

“We werkten als bedrijven al samen, dus we kennen elkaar. Afspraak is altijd afspraak geweest en we bedienen klanten op dezelfde manier. Doorvragen en meedenken in het proces, van a tot z.” “Ook is het mooi om te zien dat mijn vader en moeder helemaal achter de overname staan. Het is een hele mooie manier om dat wat we hebben opgebouwd toch voort te zetten. Ik heb geen opvolger, maar ik kan de medewerkers met een gerust gevoel loslaten. Onze klanten blijven bediend worden.”

Hoe kijk je terug op 38 jaar ondernemerschap?

 

“Mijn drive is het contact met de medewerkers en met de klanten geweest. We hebben nooit iets gemaakt wat de klant niet nodig had. We vroegen door en kenden de mensen en bedrijven waarmee we werkten daarom goed. Dat gaf veel wederzijds vertrouwen.”

“In 2015 hebben we ervoor gekozen om een gedeelte van onze eigen productie af te stoten. We zijn in plaats van een productiebedrijf een servicebedrijf geworden. Met voorraadbeheer, levering op afroep, de ontwikkeling van een handig online systeem waarmee medewerkers van grotere organisaties zelf hun drukwerkorders kunnen plaatsen, enzovoort. Dat is een goede ontwikkeling geweest, want we hebben sindsdien weer groei kunnen realiseren.”

Hoe kwam je tot de conclusie dat je het bedrijf wilde verkopen?

 

“Ik heb geen opvolger en ben bijna zestig. In onze nabije omgeving hebben we de afgelopen periode ervaren hoe kwetsbaar het leven kan zijn en ik ging me realiseren: ik heb nu de regie om het op een goede manier af te sluiten en de handen in goede gezondheid vrij te hebben. Met deze overname verdwijnt dat wat we hebben opgebouwd niet.”

Wat wil je je klanten graag meegeven?

 

“Ik heb er veel vertrouwen in dat jullie door Bredewold heel goed bediend zullen worden. En, niet minder belangrijk, dat de medewerkers zich daar thuis zullen voelen en zich verder kunnen ontwikkelen.”

Ons team groeit ook in kennis en expertise, omdat het complete team van Sonodruk overkomt.

WELKOM TEAM SONO

neem contact op met mij

Contact pop-up

This field is for validation purposes and should be left unchanged.