Drukwerk stansen

Stansen is het uitsnijden van drukwerk door middel van een stansvorm. Hierdoor kun je je drukwerk een unieke uitstraling of functie geven in vorm waardoor het nog meer opvalt. Stansen gebeurt door middel van een op maat gemaakt stansmes van staal deze vorm kan meermalig gebruikt worden. Tijdens het ontwerp traject kunnen onze ontwerpers de mogelijkheden met u doornemen.

Toepassingen

Stansvormen worden veel toegepast in verpakkingen, offertemappen en etiketten. Maar in principe kan er op elk papieren of kartonnen huisstijl item een stansvorm worden toegepast. Een mooie manier om je drukwerk iets extra’s te geven!

Techniek in huis

De stansvorm wordt op een stansplank gemonteerd. Deze kan bestaan uit messen, rillen of perforatielijnen. De stansvorm wordt in onze Heidelberg HCA pers gemonteerd en vervolgens wordt het papier onder druk er doorheen gehaald waardoor een vorm in het papier ontstaat. Het leuke van deze techniek is dat het al een hele oude techniek is die nog vrijwel altijd op deze manier wordt toegepast. Best leuk zo’n oude machine tussen ons moderne machinepark!

Meer informatie over stansen

Wilt u meer weten over het stansen van uw drukwerk of toepassingsmogelijkheden mail dan naar info@bredewold.nl en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Maak een afspraak
© 2023 Bredewold Communicatievormgevers