Website optimalisatie

Waarom jij je website of webshop wil regelmatig moet optimaliseren

 

Bij een WordPress website is onderhoud heel belangrijk. Wekelijks, soms zelfs dagelijks, worden er updates uitgebracht voor WordPress. En niet alleen in WordPress, maar ook in Google.  Als je niet dagelijks werkt met websites of webshops zijn deze updates niet bij te houden. Terwijl deze updates wel van groot belang zijn dit kan bijdragen aan de beveiliging, betrouwbaarheid, Google ranking in de zoekresultaten, gebruikerservaring en conversies van je website. Wanneer je jouw website of webshop niet regelmatig blijft optimaliseren, kan je veel potentiële klanten mislopen. Om dit te voorkomen zijn een paar extra handen en ogen van één van onze web specialisten niet overbodig. Binnen Bredewold wordt er dadelijks gewerkt aan web beheer, onderhoud en optimalisatie.

Stefan Bredewold

Online specialist

afspraak maken

Veel gemaakte optimalisatie fouten

Veel website-eigenaren denken dat het optimaliseren van hun website alleen gaat om het schrijven van goede teksten. Maar er zijn veel andere factoren die van invloed zijn op de prestaties van je website en die vaak over het hoofd worden gezien. Hier zijn enkele veelvoorkomende optimalisatiefouten die je moet vermijden:

Afbeeldingen: Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van je website, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op de laadtijd. Het is belangrijk om afbeeldingen te optimaliseren voor de webpagina’s waarop ze worden weergegeven. Dit omvat het verkleinen van de bestandsgrootte en het gebruik van alt-tekst om zoekmachines te helpen begrijpen waar de afbeelding over gaat.

Hosting: De hostingprovider die je kiest kan een grote invloed hebben op de prestaties van je website. Kies een betrouwbare hostingprovider met snelle laadtijden en goede beveiligingsmaatregelen.

Te veel plugins: Plugins kunnen handig zijn om extra functionaliteit aan je website toe te voegen, maar te veel plugins kunnen de prestaties van je website negatief beïnvloeden. Verwijder ongebruikte plugins en kies alleen de plugins die essentieel zijn voor de functionaliteit van je website.

Page speed: De snelheid waarmee je website laadt is van groot belang voor zowel gebruikers als zoekmachines. Zorg ervoor dat je website snel laadt door bijvoorbeeld het gebruik van caching en het minimaliseren van CSS- en JavaScript-bestanden.

Code check: Het is belangrijk om de code van je website regelmatig te controleren op fouten en problemen. Slechte code kan de prestaties van je website negatief beïnvloeden en leiden tot problemen met de functionaliteit.

Kortom, het optimaliseren van je website gaat verder dan alleen het schrijven van goede teksten. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan afbeeldingen, hosting, plugins, page speed en code. Door deze factoren te optimaliseren, kun je de prestaties van je website verbeteren en meer succes behalen online.

 

Wat kun je van ons verwachten

ls bureau gespecialiseerd in website optimalisatie kunnen wij verschillende diensten aanbieden om de prestaties van jouw website te verbeteren. Hier zijn enkele van de gebieden waarop wij kunnen helpen:

Technische optimalisatie: We kunnen de technische aspecten van je website optimaliseren, zoals het verbeteren van de laadtijden, het oplossen van codefouten en het optimaliseren van de website-architectuur. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en verbetert de SEO-rangschikking.

SEO-optimalisatie: We kunnen je website optimaliseren voor zoekmachines, waaronder het optimaliseren van de teksten, meta-tags en headers. Dit helpt je website beter vindbaar te maken voor relevante zoekopdrachten en kan leiden tot meer organisch verkeer.

Mobiele optimalisatie: Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het belangrijk dat je website goed presteert op verschillende schermformaten. We kunnen je website optimaliseren voor mobiele apparaten, zodat deze snel laadt en een optimale gebruikerservaring biedt.

Contentoptimalisatie: We kunnen je helpen bij het creëren van hoogwaardige en relevante content voor je website. Dit omvat het schrijven van geoptimaliseerde teksten, het toevoegen van afbeeldingen en video’s, en het implementeren van een effectieve contentstrategie.

Analyse en rapportage: We kunnen de prestaties van je website analyseren en rapporteren, bijvoorbeeld door middel van Google Analytics. Dit stelt ons in staat om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers, de effectiviteit van campagnes en mogelijke verbeterpunten.

Beveiliging en onderhoud: We kunnen regelmatig onderhoud uitvoeren en beveiligingsmaatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat je website beschermd blijft tegen hackers en beveiligingslekken.

 

Wil jij ook meer uit je website halen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Stefan Bredewold of doe de gratis website scan

 

Wil je jouw website optimaliseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe de website scan.

  • Ontvang rapportage binnen 1 week
  • Een uitgebreide rapportage met verbeterpunten
  • Gecheckt door onze webspecialisten
  • Geen algemene check, maar een op maat gemaakte check
  • Met optimalisatie stappenplan

Weet welke verbeterpunten jij moet aanpakken en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw website te optimaliseren!

    Gerealiseerde webtrajecten, websites, landingspagina's en webshops

    © 2023 Bredewold Communicatievormgevers