Tips voor goede ‘inhakers’ op social media

Je hebt er vast wel eens van gehoord: ‘inhakers’. Met je marketingkanalen inhaken op een speciale dag of een actueel moment. Superleuk om te bedenken en naar buiten te brengen, maar er zijn ook wat valkuilen. Wij geven je tips om zelf een echte ‘inhaker’ te worden.

Tip 1 – Het begint bij een goed en doordacht idee…

Niet elke inhaker past bij jouw organisatie of merk en voor je het doorhebt onthouden volgers alleen nog maar jouw niet-zo-perfecte inhaker. Dus ga er even voor goed voor zitten en kies zorgvuldig jouw momenten. Blijf dicht bij je bedrijf of merk, want niet elke inhaker valt goed bij je doelgroep. Ook je branding en manier van schrijven – je ‘tone of voice’ – moet aansluiten bij dat wat jouw klant gewend is.

Tip 2 – Timing is everything…

De kracht en het succes van een goede inhaker is de juiste timing. Vele inhakers zijn van tevoren in te plannen. Denk aan black friday, Koningsdag, dierendag of Kerst. Maar stiekem zijn de allerleukste inhakers degene die gebruikmaken van een actueel moment. Zoals het weer, een uitslag van een (sport)wedstrijd of een post die viral gaat. Kleine kanttekening: deze zijn niet te plannen. Maar dat maakt de uitdaging alleen maar leuker.

Tip 3 – Houd de flow vast en maak een inhaakkalender…

Heb je het ‘inhaakgevoel’ helemaal te pakken? Tof! Nu je helemaal in deze flow zit: maak er gebruik van en vul een inhaakkalender in. Of stel een lijst op met momenten waarop je graag zou willen inhaken. Plan vervolgens een maand voor deze datum tijd in en ga goed nadenken over jouw perfecte inhaker. Leg je post voor aan collega’s en aan mensen in je omgeving die lijken op jouw doelgroep. Beeld, tekst en checks klaar? Inplannen maar. En geniet van dit heerlijke inhaakmoment 😍.

Wil jij ook aan de slag met Online Marketing?

Wil jij ook aan het werk met je online marketing of wil je dat wij je helpen met je online marketing kalender en desgewenst de realisatie en beheer daarvan? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Susanne. Stuur haar eens een mail: susanne@bredewold.nl. En dan zien we je snel.

#inhaken #watisjouwverhaal #Bredewold #dierendag

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Maak een afspraak
© 2023 Bredewold Communicatievormgevers